Presentación del centre

Publicat el Dijous, 10 Desembre 2015

 

L'IES Ximén d'Urrea es va construir allà per 1983 per tal oferir als joves de la comarca la possibilitat d'aprendre aquells oficis requerits per una indústria que en aquells moments creixia al voltant del taulell. Posteriorment, amb la reforma educativa de la LOGSE, es va re-convertir en un centre de secundaria i va créixer fins arribar a ser el que ara és: un centre que oferta toas els ensenyaments propis de la secundaria obligatòria (ESO) i post-obligatòria (batxillerats i cicles formatius).

Llegeix més...

Missió, visió i valors

Publicat el Dijous, 10 Desembre 2015

 

Considerem que la nostra missió consisteix en:

  • Ajudar a millorar a través de l’educació la societat i les gents de la nostra comarca per formar culturalment les persones del del futur.
  • Proporcionar a cada alumne/a les eines i instruments culturals adients per a moure’s en un món cada cop més complex.

    Llegeix més...

Programa de tutoria entre iguals (TEI)

Publicat el Dilluns, 04 Gener 2016

 

El programa “Tutoria entre iguals” TEI és una estratègia dissenyada com a mesura preventiva contra la violència i l'assetjament escolar en l'ensenyança secundària. Consisteix en el fet que els alumnes de dos cursos superiors són tutors dels alumnes del curs tutoritzat. En el cas concret que desenrotllarem, els alumnes de  3r d'ESO seran anomenats, de forma voluntària, tutors dels alumnes de 1r d'ESO. D'altra banda, també ajudarà als alumnes a resoldre altres problemes o dificultats com, per exemple, el pas de l'escola primària a secundària, l'adaptació a un nou institut, conflictes entre iguals no relacionats amb la violència, etc.

Llegeix més...